Zoeken naar generatiepact gemeente den haag

generatiepact gemeente den haag
Den Haag vervangt generatiepact door groot vitaliteitspact Binnenlands Bestuur.
De gemeente Den Haag vormt het generatiepact om tot een nieuw groot vitaliteitspact. Het generatiepact was erop gericht om oudere werknemers 60 gezonder te laten doorwerken en om meer jongeren 27 een vaste baan te geven. Het nieuwe pact biedt net als het generatiepact 60-plussers de mogelijkheid om 60 procent te werken, met doorbetaling van 80 procent salaris en voortzetting van 100 procent pensioenopbouw.
Den Haag kan miljoenen besparen op korter werkende oudere ambtenaren Omroep West.
Dat stelt het bedrijf de Generatieregeling van Start People, dat vergelijkbare constructies organiseert voor veel andere ondernemingen in heel Nederland. Het generatiepact van de gemeente Den Haag lijkt een ideaal systeem. Mensen die voor de gemeente Den Haag werken en zestig jaar en ouder zijn, kunnen 60 procent gaan werken.
Nieuw vitaliteitspact gemeente Den Haag ook voor lager betaalde werknemers FNV.
Eerste generatiepact in 2015. Omdat in 2015 de gemiddelde leeftijd onder werknemers bij gemeenten hoger lag dan landelijk en de jeugdwerkloosheid in ons land torenhoog was, werd voor het eerst een generatiepact afgesproken in de cao Gemeenten. Het was vervolgens aan de gemeenten zelf hoe zij hier invulling aan wilden geven. De gemeente Den Haag was daarmee één van de eerste werkgevers in Nederland die in 2015 een generatieregeling met de vakbonden FNV en CNV sloot.
Den Haag FM Belastingdienst tikt gemeente op de vingers over generatiepact.
Meer in Nieuws. Tientallen oudere ambtenaren van de gemeente Den Haag moeten een deel van hun pensioenopbouw terugstorten. Dat schrijft De Telegraaf. Wethouder Rabin Baldewsingh kleine foto heeft vorig jaar voor zestigplussers een financieel aantrekkelijke regeling ingevoerd, het zogeheten generatiepact.
Databank Praktijkvoorbeelden: van en voor gemeenten.
Ouderen en jongeren krijgen op deze manier een mooie kans. Senioren blijven energiek aan de slag en jongeren kunnen hun eerste werkervaring opdoen, aldus wethouder Rabin Baldewsingh in het persbericht van de gemeente Den Haag. Regeling generatiepact Den Haag 2015 pdf.

Contacteer ons